Wat speelt er…
…bij Logopedie Enschede
Graag geven we jou een beeld van de meest gestelde vragen die wij van cliënten ontvangen in onze praktijk.
Nee, bij spoed kan je veelal binnen 2 dagen bij ons terecht. En ook wanneer er geen spoed is proberen we in goed overleg met elkaar, binnen een redelijke termijn, een eerste afspraak te plannen. Zodat niemand ‘te’ lang hoeft te wachten.
Dat kan telefonisch. Ook kan je ons een e-mail sturen. Alle contactgegevens vind je op de pagina Contact.
Natuurlijk is dat mogelijk. Het handigste is om dan telefonisch contact met ons op te nemen
Voor onze locatie aan de Roomweg:
Er is een groot openbaar parkeerterrein aan de Roomweg, tegenover de Museumfabriek. Geen parkeerkosten!
Voor onze locatie aan de Hengelosestraat:
Helaas niet vlak voor de deur, maar zeer dichtbij is parkeermogelijkheid, zowel aan de Hengelosestraat als in de straten rondom de praktijk. Er staan geen parkeermeters.
Beide praktijken zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer
Voor onze locatie aan de Roomweg:
Lijn 62 vanaf centraal station Enschede stopt bij halte Roombeek. Vandaar is het 1 minuut lopen.
Voor onze locatie aan de Hengelosestraat:
Lijn 9 vanaf centraal station Enschede stopt bij halte G.J. van Heekpark. De praktijk is aan de overkant van de straat.
Jazeker. Op onze locatie aan de Hengelosestraat werkt Elly. Zij is deskundig en heeft ervaring in het behandelen van genderdysfonie.
Jazeker. Je kunt op beide locaties komen, maar op onze locatie aan de Hengelosestraat; tref je in onze collega Elly de meest ervaren persoon.
Dat kan altijd. Bel gerust. Dan plannen we op zo kort mogelijke termijn een afspraak in.
Altijd een legitimatiebewijs van diegene die we behandelen: jou of jouw kind of ouder/dierbare. En de verwijzing van de arts of medisch specialist als je die hebt. Ook is het handig om verslagen van onderzoeken of behandelingen mee te nemen m.b.t. tot de klachten waarvoor je komt.
Tijdens de eerste afspraak nemen we de algemene gegevens met je door. Wij voeren de informatie in, in ons patiëntendossier. Ook zullen wij je vragen stellen en gaan we in gesprek over de hulpvraag.
Indien het gaat om een afspraak voor je kind? Dan zal hij/zij tijdens dit gesprek lekker mogen spelen.
Afhankelijk van de hulpvraag zal een afspraak +- 25 minuten duren.
Volgens een nieuw onderzoek van de University of Sydney is er geen correlatie (bewezen samenhang) tussen speen-gebruik en spraakproblemen bij kinderen. Wij zien echter in de praktijk andere voorbeelden. Met name wanneer kinderen de speen niet meer gebruiken, gaan ze meer én duidelijker praten. Heel belangrijk is om kinderen niet te laten praten met een speen in de mond.
Het liefst wel. Zo kan je zien wat we doen en is het makkelijker om dit thuis toe te passen. Er zijn situaties waarbij kinderen anders reageren of minder goed meedoen wanneer er een ouder aanwezig is. Als dit het geval is mag je als ouder in de wachtkamer, onder het genot van een kop koffie of thee, wachten. Vlak voor het eind van de behandeling halen we je op om te bespreken wat we gedaan hebben en wat er thuis verwacht wordt.
Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je de afspraak vergeet. Wanneer dit vaker dan 2 keer het geval is, kunnen wij besluiten de behandeling te staken.
Dit hangt heel erg af van de hulpvraag. De logopedist zal dit samen met jullie bespreken. Belangrijk is ook om van elkaar te weten wat haalbaar is. Dit om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken.
Dit is erg vervelend! Indien je een klacht hebt, vragen wij je dit eerst met de behandelend logopedist te bespreken. Als we er samen niet uitkomen, dan kan je gebruik maken van het College van Toezicht. Zij houden toezicht op de naleving van de beroepscode voor logopedisten.