Logopedie in Enschede

Ons team bestaat uit drie logopedisten. Wij: Elly, Karen en Angelique, werken al meer dan 10 jaar samen. We hebben veel werkervaring en alle drie onze eigen specialisaties en aandachtsgebieden. Samenwerken met jou als cliënt, mensen in jouw directe omgeving en andere zorgverleners vinden we heel belangrijk. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit de behandeling ten goede komt. Het meest belangrijke vinden we dat je als cliënt centraal staat! Jouw behoefte, vragen en manier van leven bepalen hoe we de behandeling samen vormgeven.

Wij zijn er voor

Wij bieden hulp aan mensen van alle leeftijden, van baby tot (jong) volwassenen, met hulpvragen rondom stem, spraak, taal en (afwijkend) mondgedrag. Om hier een goed beeld bij te geven hebben we een aantal voorbeelden gebundeld op deze website. Twijfel je of wij jou, jouw kind of dierbare kunnen ondersteunen? Neem gerust contact op, om vrijblijvend te overleggen.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust
contact op!

Ons team van logopedisten staat voor je klaar.

Waarom Logopedie in Enschede?

Wij zijn al meer dan 10 jaar een vast team van ervaren en deskundige logopedisten. Wij werken in een klein team en weten daardoor goed wie jou het beste kan helpen. Met jouw eigen hulpvraag, die van jouw kind of een dierbare, bijvoorbeeld een ouder. Bij ons kan je maatwerk verwachten en heb je een vaste therapeut als behandelaar.

Wij geloven in samenwerking met jou als cliënt en ook met andere zorgverleners. Om die reden werken wij o.a. binnen het Gezondheidscentrum Roombeek samen met andere kindertherapeuten in het kinderteam Enschede. Deze samenwerking vindt plaats onder de vlag KIDSclinic.

Wij zijn enthousiast en gedreven om jou en/of jouw kind de begeleiding te bieden die nodig is. Regelmatig volgen wij daarom diverse bij- en nascholingen.

  • Wij leveren maatwerk
  • Bij ons heb je altijd een vast gezicht voor de begeleiding van jou of jouw kind
  • Samenwerken vinden wij belangrijk
  • Wij blijven ons bijscholen

Wij zijn met trots

Al meer dan 10 jaar een klein vast team

Elly Meerburg

Angelique Annink

Karen Rottink

Elly Meerburg-97

Even voorstellen

Elly Meerburg

Elly is van huis uit allround logopedist, al ruim 45 jaar zit zij in het vak. Zij heeft veel ervaring opgebouwd en vindt het nog steeds een uitdaging om iedereen die zich meldt bij haar, de juiste logopedische begeleiding te bieden. Elly vindt het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op logopedisch gebied. Zij richt zich vooral op het behandelen van volwassenen.

Bij Elly komen regelmatig mensen met genderdysfonie. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van de stem bij transitie naar man of vrouw. Daarnaast ontvangt zij mensen met een hese stem door verkeerd gebruik of knobbeltjes op de stembanden: denk aan mensen met een spreekberoep: docenten, voorgangers maar ook zangers. Ook ziet zij gelaryngectomeerden waarbij de stembanden er helaas niet meer zijn door een operatie waarbij een tumor is verwijderd.                     

Er zijn volwassenen die zich na een beroerte verslikken, moeite hebben met eten en drinken of niet meer goed kunnen spreken. Deze patiëntengroep is ook welkom bij Elly.

Elly staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en is lid van de Kwaliteitskring Vrijgevestigden Enschede.

Elly werkt op onze praktijk aan de Hengelosestraat.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Specialisaties en aandachtsgebieden (volwassenen)

Angelique Annink-103

Even voorstellen

Angelique Annink

Angelique werkt met baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen. Samen iets met plezier en aandacht bereiken vindt ze belangrijk. Ze maakt hierbij gebruik van haar ervaringen als therapeut en moeder.

Angelique is als logopedist verbonden aan het Schisisteam Centraal. Daar is ze actief tijdens de spreekuren van dit specialistische team op het ZGT in Almelo. Zij is dan ook gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met schisis. Daarnaast is ze aangesloten bij de NVPL, de Nederlandse Vereniging van Preverbale Logopedisten Nederland. Sinds de oprichting van Parkinsonnet Twente is ze geschoold in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson of daaraan verwante ziektebeelden. Telkens zoekt ze weer een uitdaging om haar kennis te verdiepen en om het werk leuk te blijven vinden.

Angelique werkt op onze praktijk aan de Roomweg.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Specialisaties en aandachtsgebieden (kinderen en volwassenen)

Karen Rottink-89

Even voorstellen

Karen Rottink

Karen werkt met veel enthousiasme met de doelgroep kinderen en jongeren vanaf 2 jaar. Haar doel, naast het werken aan de hulpvraag, is dat kinderen met plezier naar de afspraak komen. Want met plezier leren heeft meer effect. Ook het wekken van nieuwsgierigheid van de kinderen is van groot belang omdat kinderen dan meer open staan om te leren en het onthouden veel makkelijker gaat.

Ze werkt graag samen met anderen en denkt mee. Ze is open en eerlijk naar ouders, de belangrijkste schakel rondom de begeleiding van het kind. Ze vindt het belangrijk om zich te verdiepen in allerlei onderwerpen; motorisch leren in combinatie met spraakproblemen, taalstoornissen, selectief mutisme, concentratie- en aandachtsproblemen, lees en spellingsproblemen en de breinwerking van kinderen.

Karen werkt op onze praktijk aan de Roomweg.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Specialisaties en aandachtsgebieden (kinderen)