De Laxvox methodiek door Logopedie in Enschede voor hulp bij stemklachten en/of stemproblemen.

Specialisatie

Stemproblemen als heesheid

Wanneer de stem schor of hees klinkt. Het niet over gaat met een dropje, een snoepje of een slok water. En ook het schrapen van de keel (echt niet goed voor de stem!) of hoesten niet helpt. Dan kan de logopedist uitkomst bieden, soms pas na een bezoek aan de Keel- , Neus- en Oorarts. Er kan sprake zijn van verkeerd stemgebruik of een knobbeltjes op de stembanden. In een erger geval kan er zelfs een tumor op of rond de stembanden aanwezig zijn. Om de juiste logopedische behandeling aan te bieden, is het van belang de oorzaak van de stemproblemen met zorg vast te stellen.

Laryngectomie

Logopedische begeleiding van gelaryngectomeerden is bij ons ook mogelijk.

Wanneer je een laryngectomie hebt moeten ondergaan, heeft dat een grote impact op je leven. Je kan problemen ondervinden met het (opnieuw) aanleren van (uit)spraak. Wij ondersteunen hierbij.

Na een dergelijke ingreep verloopt je ademhaling via een opening in de hals in plaats van de neus en de mond. Middels een stemprothese en een filter op het stoma in de hals kan geluid opgewekt worden, waardoor verstaanbaar spreken mogelijk is.

Soms lukt dat niet en is er als alternatief een Electrolarynx. De Electrolarynx kan ingezet worden als middel om te communiceren. Elly adviseert en ondersteunt bij het leren gebruiken van dit apparaat.

Aanmelden / werkwijze

Zowel telefonisch als via de e-mail is dit mogelijk. Gebruik hiervoor de benoemde telefoonnummers of ons algemene e-mailadres: info@logopedieinenschede.nl

Je kunt jouw voorkeur uitspreken voor één van ons. Wij weten ook van elkaar welke deskundigheid ieder heeft, zodat je de juiste behandeling krijgt.

Onze werkwijze vind je terug in de behandelovereenkomst.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust
contact op!

Ons team van logopedisten staat voor je klaar.

Elly, Angelique en Karen